Εθνική ΑΝΑσφάλεια

Τις τελευταίες 48 ώρες κατακλυζόμαστε από συνεχείς πληροφορίες για την εθνική καταστροφή της Ελλάδας από τις πυρκαγιές.
Καίγονται άνθρωποι, σπίτια και δασικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, όπου ώρα με την ώρα οι αριθμοί ανεβαίνουν με ανησυχητικό ρυθμό ενώ τα “νούμερα” οι υπεύθυνοι για να μας προστατέψουν βρίσκονται μάλλον σε κάποια άλλη χώρα. Λέγοντας υπεύθυνοι ή “νούμερα” εννοώ τους γαλονάδες αλλά και τους πολιτικούς προϊστάμενούς τους γιατί οι απλοί πυροσβέστες κάνουν τη δουλειά τους όσο μπορούν καλύτερα και δεν μας φταίνε σε τίποτα.

Μένω στο Ναύπλιο, που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύει. Και όμως ο 11χρονος γιός μου που βλέπει και ακούει όλα αυτά από τους δέκτες τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς με ρωτούσε πόσο κινδυνεύουμε εμείς εδώ στο Ναύπλιο και με παρακαλούσε να ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να φύγουμε σε περίπτωση που απειληθούμε από τη “πύρινη λαίλαπα”.
Πέρα λοιπόν από τις καταστροφές που έχουν ήδη γίνει και την αδυναμία του κράτους να ελέγξει την καταστροφή το επόμενο τραγικό είναι το μεγάλο αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στο κόσμο και πόσο μάλλον σε ένα 11χρονο παιδί.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ… και έπεται συνέχεια. Φοβάμαι πως θα δούμε πολλά ακόμα.

Blogged with Flock