Αδιαφορία…Κοροϊδία…

Ε

ίναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η πόλη του Ναυπλίου αντιμετωπίζει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Δεν διεκδικώ από κανένα και για κανένα τίποτα.

 

Μένω μόνιμα στο Ναύπλιο από το 1995. Τα τελευταία χρόνια (3-4) το Ναύπλιο αντιμετωπίζει κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο εντείνεται το καλοκαίρι αλλά και το ΣαββατοΚύριακο το Χειμώνα αλλά και όλα τα τυχόν τριήμερα του χρόνου.

 

Η υπάρχουσα δημοτική αρχή (επί 5 συναπτά έτη) δεν υπολόγισε την συνεχώς αυξημένη τουριστική κίνηση ή δεν ήθελε να δει το πρόβλημα κατάματα γιατί μαζί με το Λιμενικό Ταμείο είχε άλλο στο μυαλό της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Αναγνώστης Πελοποννήσου” :

Όπως επίσης καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Καράπαυλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η προκήρυξη έγινε σε τοπική ημερήσια εφημερίδα που κυκλοφόρησε το Μεγάλο Σάββατο, αλλά δεν υπάρχει στο αρχείο των εφημερίδων που τηρεί η Βιβλιοθήκη Ναυπλίου. Άφησε δηλαδή σαφείς αιχμές για αδιαφάνεια.

 

Ξαφνικά, λοιπόν, όλοι οι ιθύνοντες ανακάλυψαν κυκλοφοριακό πρόβλημα. Επί τόσα χρόνια που βρίσκονταν; Σε ποιούς δρόμους κυκλοφορούσαν; Που στάθμευαν; (είχαν όλοι προσωπική θέση στάθμευσης όπως ο Δήμαρχος;)

 

Και αφού είδαν, αναγνώρισαν επιτέλους το πρόβλημα βρήκαν αμέσως και τη λύση του με περισπούδαστο τρόπο. Ελεγχόμενη Στάθμευση.

 

 

Διαβάστε τις προτάσεις του Δημάρχου και του συνδυασμού “Ναυπλιακός Συναγερμός” όπως δημοσιεύθτηκε στο ιστολόγιο της εφημερίδας “Αναγνώστης Πελοποννήσου”.

Πρότεινε λοιπόν ο Π. Αναγνωσταράς :
1) Το δημοτικό συμβούλιο να γνωμοδοτήσει ότι αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της ελεγχόμενης στάθμευσης το λιμάνι.
2) Να διατεθούν 100 θέσεις ελεύθερες από την Αγροτική Τράπεζα μέχρι το Τελωνείο για τους δημότες της παλιάς πόλης.
3) Να εφαρμοστεί ειδικό τιμολόγιο από Δευτέρα έως Παρασκευή τις εργάσιμες ώρες για τους υπαλλήλους με 0,75 ευρώ την ημέρα.
4) Να εφαρμοστεί ειδικό τιμολόγιο για όλους τους δημότες που δεν θα ξεπερνά το 1,5 ευρώ το εικοσιτετράωρο ανεξάρτητα από πόσες φορές θα σταθμεύσει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
5) Να διατεθούν 28 θέσεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
6) Να δίδεται το δικαίωμα ελεύθερης στάθμευσης για 40 λεπτά της ώρας.
7) Το τιμολόγιο για τις υπόλοιπες περιπτώσεις να είναι κλιμακούμενο από 1,5 ευρώ έως 5,5 ευρώ το εικοσιτετράωρο.
8) Να προβεί το Λιμενικό Ταμείο στις ενέργειες για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης αφού λάβει υπ΄ όψιν του την κυκλοφοριακή μελέτη που ετοιμάζεται.

Η «βελτιωμένη» πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και όλα δείχνουν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αργά ή σύντομα, όλο το λιμάνι του Ναυπλίου θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης – πλην των χώρων της Συνθήκης Σένγκεν.

Η απορία μου είναι, αν πριν ψηφίσουν έλαβαν υπόψη τους κάποια μελέτη κυκλοφοριακού από ειδικούς.

Για άλλη μια φορά μια πόλη σαν το Ναύπλιο, με προοπτικές, πηγαίνει πίσω αντί για μπροστά και γι’ αυτό δεν φταίνε, όπως πάντα, κάποιοι άλλοι ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που δεχόμαστε παθητικά ότι μας λένε οι άλλοι και δεν αντιδρούμε γιατί η καθημερινότητα και η αδιαφορία μας έχει βαλτώσει.

Αλλά όταν θα ξυπνήσουμε μήπως θα είναι αργά και η πόλη μας δεν θα είναι κατάλληλη για τα παιδιά μας;

 

Εδώ θα διαβάσετε 2 ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις από τον “Αναγνώστη Πελοποννήσου”