Ανακύκλωση ΤΕΛΟΣ!!!

Είναι γνωστό πως στο Ναύπλιο δεν γίνεται ανακύκλωση των σκουπιδιών. Γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο, οικιακά σκουπίδια όλα μαζί! Δεν υπάρχει όμως στον ορίζοντα και καμμία προοπτική. Η Δημοτική Αρχή δεν έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον για το θέμα.

Υπήρχε όμως το 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ στη Πρόνοια που έκανε μια προσπάθεια ανακύκλωσης χαρτιού. Είχε περιφράξει ένα μικρό χώρο στο πίσω μέρος του σχολείου και όποιος επιθυμούσε έριχνε τα χαρτιά. Το σχολείο φώναζε μια εταιρεία και τα πωλούσε και έβγαζε το “χαρτζιλίκι” του.

Καλή προσπάθεια που πέρα από το μικρό οικονομικό όφελος μάθαινε τα παιδιά για το τι σημαίνει ανακύκλωση αλλά αποτελούσε διέξοδος και για όλους εμάς που θέλουμε να εφαρμόσουμε κάτι από την ανακύκλωση. Το είχα εφαρμόσει. Μάζευα ότι χαρτί είχα το σπίτι (εφημερίδες, περιοδικά,τετράδια των παιδιών) έπαιρνα τα παιδιά και κάθε Κυριακή πριν πάρω την εφημερίδα μου, έριχνα και στην ανακύκλωση το χαρτί που είχα μαζέψει. Ήταν ένα πολύ μάθημα (θεωρία και πράξη) για τα παιδιά.

Την τελευταία φορά, όμως, που πήγα βρήκα αυτό:

Και τώρα τί θα απαντήσω στα παιδιά. Γιατί σταμάτησε η ανακύκλωση; Τι θα κάνουμε τα χαρτιά που μαζεύουμε; Τί επιπτώσεις έχει αυτό στο περιβάλλον;

Tagged ,