Ιούνιος, Μήνας Πολιτισμού για τη πόλη του Ναυπλίου

Μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν στη πόλη του Ναυπλίου 2 σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα

  • Φεστιβάλ Ναυπλίου με αφιέρωμα στην Αυστρία.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ στη μουσική της Αυστρίας και στους καλλιτέχνες της θα είναι φέτος το Φεστιβάλ Ναυπλίου, που από τις 20 Ιουνίου και για δέκα ημέρες θα γεμίσει με νότες την πρωτεύουσα της Αργολίδας.

Με διευθυντή του Φεστιβάλ τον σολίστ του πιάνου Γιάννη Βακαρέλη, η έναρξη θα γίνει στο Παλαμήδι με τη συναυλία του Altenberg Piano Trio, που ειδικεύεται στη μουσική δωματίου. Στο πρόγραμμα συμμετέχει το περίφημο Κουαρτέτο Εγχόρδων της Σκάλας του Μιλάνου, στο οποίο συμπράττει ο Γιάννης Βακαρέλης στο πιάνο, με έργα Μότσαρτ.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μουσική κουλτούρα της Αυστρίας, με μουσικούς και ορχήστρες, την περίφημη Παιδική Χορωδία Mozart της Βιέννης, το Artis String Quartet, το Unicorn Ensemble, και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε έργα Μότσαρτ και Χάυντν.

Πηγή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι εδώ

  • Μυθολογίας Αφήγηση στο Ναύπλιο

Μια επίσκεψη στο Ναύπλιο αποκτά νέο ενδιαφέρον – πέρα από το προφανές και πάντα ευχάριστο- αφού δίνει την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον εκθεσιακό και πολιτιστικό χώρο της Alpha Bank όπου φιλοξενούνται δύο εκθέσεις για όλο το καλοκαίρι. Τα μυθολογικά θέματα από τη ζωγραφική του Γεράσιμου Στέρη αλλά και η συλλογή των νομισμάτων της τράπεζας, με εστίαση στην απεικόνιση του μύθου, συνθέτουν τον κοινό πυρήνα των εκθέσεων στον πολιτιστικό χώρο της Αlpha Bank.

Πηγή Ναυτεμπορική

  • Εγκαίνια του παραρτήματος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Ηarvard.

Σε λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει στο Ναύπλιο (της ιστορίας και της μνήμης) παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Ηarvard.

Το Κέντρο, το οποίο στεγάζεται σε αναπαλαιωμένο τριώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα στην πλατεία Φιλελλήνων του Ναυπλίου – σημειολογική (!) η επιλογή του χώρου -, υλοποιεί ήδη προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς φοιτητές, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων των πλούσιων βιβλιοθηκών του πανεπιστημίου Harvard μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ, σύντομα, θα παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως διαδικτυακά σεμινάρια από γιγαντοοθόνη.

Οι πολυάριθμες εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται ήδη στο ισόγειο του κτιρίου, παρέχουν τη βεβαιότητα ότι το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιο θα αποτελεί ζωντανό τμήμα της τοπικής, και όχι μόνο, κοινωνίας.

Γ. Μανάκας – Εθνος

Tagged