Γίγαντες στο Μπερμπάτι!!!

Τον τελευταίο καιρό ακουγόταν ευρέως για κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα (email) το οποίο αναφερόταν σε εύρεση σκελετών Στο Μπερμπάτι (Προσύμνη) Αργολίδας. Μάλιστα είχε αρκετές φωτογραφίες με βάση τις οποίες οι σκελετοί είχαν μεγάλες διαστάσεις γι’αυτό και ονομάστηκαν γίγαντες.


Πριν από λίγες μέρες έλαβα και εγώ το παραπάνω ηλεκτρονικό μήνυμα από ένα φίλο. Είδα τις φωτογραφίες και άρχισα να το ψάχνω.
Βρήκα , λοιπόν, την ιστοσελίδα http://www.tirins.gr του Παναγιώτη Ψύχα, καθηγητή φυσικού στο επάγγελμα, ο οποίος έχει ήδη ψάξει αρκετά για το θέμα, είναι από την περιοχή και έχει καταλήξει σε συμπέρασμα.

Το θέμα των γιγάντιων σκελετών στην Αργολίδα προέκυψε από κάποιο email κάποιας Αμερικανίδας που προωθήθηκε στο διαδίκτυο από διάφορους. Σε μένα έφτασε από ένα φίλο, που σε αυτόν το είχε στείλει ο Γεώργιος Κασιμάτης ([email protected]). Επικοινώνησα με τον Γιώργο Κασιμάτη (δουλεύει στην Ολυμπιακή) και του είπα να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες, γιατί στη περιοχή της Πρόσυμνας  που αναφέρεται δεν ξέρω τίποτα για τέτοιες ανακαλύψεις (αν και στη Πρόσυμνα υπάρχει μια πολύ σημαντική ανακάλυψη μιας παλαιολιθικής βραχοσκεπής της Κλισούρας που μας έχει δώσει αποδείξεις ύπαρξης ανθρώπων ίσως και 100.000 χρόνια πριν). Ο κ.Κασιμάτης δεν ήξερε τίποτα περισσότερο από ότι ισχυριζόταν το email. Ήρθε στη Πρόσυμνα στις 14-6-2009 όταν ο σύλλογός μας (ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΚΗΝΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) μαζί με τον ΔΗΜΟ ΜΥΚΗΝΑΙΩΝ οργανώσαμε τον Μυκηναϊκό αγώνα δρόμου  2009, του έδειξα τη περιοχή και συνειδητοποίησε ότι κατά πάσα πιθανότητα οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ήταν μοντάζ. Μετά λίγες μέρες έγραψε ένα άρθρο στο περιοδικό ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ (τεύχος 172-ΙΟΥΛΙΟΣ 2009) όπου άφηνε ανοικτό το θέμα. Δημιουργήθηκε σχετικός θόρυβος (με πήραν από τον ΑΝΤΕΝΑ) και αναδημοσιεύθηκε σε τοπικές εφημερίδες.

Η περιοχή των Μυκηνών-Πρόσυμνας έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα (ο αρχαίος Μυκηναϊκός δρόμος, η Κοντοπορεία οδός που προσπάθησε να ξεφύγει η στρατιά του Δράμαλη αλλά εξολοθρεύθηκε από τον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά, θολωτό Μυκηναϊκό τάφο, Ρωμαϊκή βίλα) , αλλά γιγάντιοι σκελετοί δεν έχουν βρεθεί. Είναι ΨΕΜΑ

Εδώ θα βρείτε ολόκληρη τη δημοσίευση του Π. Ψύχα στην ιστοσελίδα του , το επίμαχο e mail αλλά και δημοσίευση από το περιοδικό “ΤΡΙΤΙ ΜΑΤΙ” για το θέμα.

One thought on “Γίγαντες στο Μπερμπάτι!!!

Comments are closed.