Η σημερινή κατάσταση στο Μπούρτζι είναι ντροπή για το Ναύπλιο!!!

Φθάνοντας κανείς στο Μπούρτζι θα αντικρίσει τη μισογκρεμισμένη προβλήτα. Η θάλασσα διέβρωσε το λιμάνι, που κινδυνεύει να βυθιστεί

Με το άρθρο του “Αφησαν στην τύχη του το Μπούρτζι” ο δημοσιογράφος ΑΚΗΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ κατακεραυνώνει τους αρμόδιους που επί χρόνια αδιαφορούν για τη τύχη της καστρονησίδας ΜΠΟΥΡΤΖΙ.

Ντροπή για το Ναύπλιο και την ιστορία του αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην καστρονησίδα Μπούρτζι, που βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης.

Η εγκαταλειμμένη στην τύχη της νησίδα, που οχυρώθηκε κατά την περίοδο της πρώτης Ενετοκρατίας (1389-1540) και αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης οχύρωσης της πόλης για πολλούς αιώνες, σήμερα δεν διαθέτει ούτε καν φύλακα.

Το Μπούρτζι χρησίμευσε ως κατοικία των δημίων τα πρώτα χρόνια μετά την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Τη δεκαετία του 1950 λειτούργησε ως ξενοδοχείο, που φιλοξένησε διάσημες προσωπικότητες. Τίποτα όμως πλέον δεν θυμίζει την παλιά αίγλη του, την ιστορία και τη δόξα του.

Φτάνοντας κανείς στο Μπούρτζι, με τα βαρκάκια που δένουν στο λιμάνι του Ναυπλίου, θα αντικρίσει τη μισογκρεμισμένη προβλήτα. Η θάλασσα, με τα χρόνια, διέβρωσε το λιμάνι, που κινδυνεύει να βυθιστεί.

Το Μπούρτζι παραμένει εγκαταλειμμένο πολλά χρόνια, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ στο έλεος των κυμάτων. Από τον περασμένο Ιούλιο δημοτική κίνηση του Ναυπλίου έχει ζητήσει την παρέμβαση της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιήσει τελικά αυτοψία την επόμενη εβδομάδα
ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ χώρο των μαγειρείων χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Τα μαγειρεία του ξενοδοχείου, που κάποτε λειτουργούσε στη νησίδα και φιλοξένησε διάσημες προσωπικότητες, θυμίζουν πλέον βομβαρδισμένο τοπίο
ΜΕ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ και σπρέι ορισμένοι Ν εοέλληνες επισκέπτες φρόντισαν να αποτυπώσουν το πέρασμά τους από το Μπούρτζι και να καταθέσουν γραπτώς στους τοίχους του κάστρου την... ερωτική τους εξομολόγηση προς την αγαπημένη τους

Οι φωτογραφίες είναι από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Το πλήρες άρθρο θα το βρείτε ή στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

ή στο ιστολόγιο του ΑΚΗ ΓΚΑΤΖΙΟΥ

Tagged , ,

3 thoughts on “Η σημερινή κατάσταση στο Μπούρτζι είναι ντροπή για το Ναύπλιο!!!

  1. Είναι όντως κρίμα! Και μετά απορούμε γιατί πολύς κόσμος έρχεται, πίνει έναν καφέ αλλά δεν επιλέγουν όλοι τη διαμονή στο ναυπλιο αλλά πάνε και σε γύρω περιοχές.

Comments are closed.