Μία ευκαιρία για τη πόλη του Ναυπλίου

Αφορμή για αυτή τη δημοσίευση ήταν οι αναλύσεις άλλων συνιστολόγων για τα πεπραγμένα στη πόλη του Ναυπλίου τα τελευταία χρόνια και οι δηλώσεις του Δημάρχου.

Όσο και αν προσπαθεί ο Δήμαρχος να μας μπερδέψει με τους αριθμούς τα χρόνια προβλήματα παραμένουν, εδώ και οχτώ χρόνια, άλυτα.

Οι κτηριακές ανάγκες των σχολείων και των παιδικών σταθμών. (το 2 &5 δημ. σχ., και οι σταθμοί στις νέες εργατικές και πίσω από την Ευαγγελίστρια

Η ανακύκλωση και η σωστή διαχείριση των σκουπιδιών, όνειρο απατηλό.

Η διευθέτηση των ελεύθερων χώρων στη πόλη.

Το σχέδιο πόλης, για να μη γίνουμε σαν το Άργος.

Το πρόβλημα του νερού, ποιότητα και ποσότητα.

Η ανάδειξη της Ακροναυπλίας, του παλιού Τελωνείου και το Μπούρτζι που αφέθηκαν στην τύχη τους.

Και άλλα που αυτή τη στιγμή μου διαφεύγουν.

Ποιός λοιπόν στις ερχόμενες εκλογές θα τα διαχειριστεί σωστά;

Το ιστολόγιο “Θέλω να πω μια γνώμη” με τη δημοσίευσή του “Το ΠΑΣΟΚ ακούει” ανaφέρει:

Είναι λοιπόν προφανές ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία για μια ανατροπή στα δημοτικά πράγματα της πόλης! Είναι  η ευκαιρία για να ξεφύγει αυτή η πόλη από την εποχή της μιζέριας και της απαξίωσης και να περάσει σε αυτήν της αξιοποίησης του πλούτου της και της ανάπτυξης της. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η συσπείρωση όλων αυτών των δυνάμεων – ανεξαρτητα από κόμματα και παρατάξεις –  που αντιτίθενται στην λογική της συναλλαγής και της αντιπαροχής. Μια λογική που δεν είναι πια αποδεκτή από την πλειοψηφία των πολιτών. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που διεξάγονται απο διάφορους το δείχνουν ξεκάθαρα : πάνω από 60% των δημοτών θέλει αλλαγή (και δεν αποδέχεται ουτε την … “κλωνοποίηση”).

…Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια και καθαρά πολιτικά, ποιες πολιτικές θα αλλάξουν την πορεία αυτής της πόλης. Πρέπει να δεσμευτεί για την ενδυνάμωση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Πρέπει να διακηρύξει την πίστη του ότι το Ναύπλιο μπορεί να αλλάξει κατεύθυνση,να γίνει πόλη πολιτιστικό και περιβαλλοντικό υπόδειγμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε αυτή τη βάση πρέπει να συζητήσει πολιτικά με εκείνους τους πολίτες και τις κινήσεις τους που προσεγγίζουν αυτή τη λογική. Πρέπει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι δημόσια με την “Άλλη Πρόταση” και να συζητήσει πάνω σε ένα πρόγραμμα αλλαγών και ανατροπών. Πρέπει να συναντηθεί ακόμη και με συμπολίτες μας από το χώρο της ΝΔ που δεν αποδέχονται τις συμπεριφορές των σημερινών δημοτικών αρχόντων.

Το στοίχημα για όλους μας είναι η δημιουργία ενός δυνατού μετώπου  όλων των πολιτών που θέλουν ανατροπές και απαιτούν συμμετοχή. Το ποιος θα είναι επικεφαλής είναι το τελευταίο που έχει σημασία. Υπάρχουν στην πόλη μας αρκετοί αξιόλογοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας τέτοιας προσπάθειας…

Είναι λοιπόν προφανές πως το πρόβλημα δεν πρέπει να αντιμετωπισθεί με κομματικά κριτήρια αλλά να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο που να εντοπίζει τα προβλήματα (έστω τα πιό σημαντικά), να δίνει λύσεις συγκεκριμένες και να οδηγεί τη πόλη του Ναυπλίου προς το αύριο για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας.

Μέχρι τώρα στις Δημοτικές εκλογές ψηφίζαμε το φίλο, τον γνωστό, το συγγενή ή τον τάδε γιατί μας έταξε κάτι. Πρέπει να αλλάξουμε. Πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που όχι μόνο μπορούν να διαχειρισθούν  καλύτερα τα προβλήματα αλλά και αυτόν που έχει σχέδιο για το αύριο, προτείνει έστω και ανατροπές για να είναι το Ναύπλιο μια ανθρώπινη πόλη και να έχει μέλλον.

Το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα  χωρίς ανθρώπους, χωρίς σχέδιο χωρίς ουσιαστικά ενδιαφέρον γιατί είχε χαρακτηρίσει το Ναύπλιο “χαμένη πόλη , κομματικά” απουσίαζε από τα τεκταινόμενα του Ναυπλίου.

Αντίθετα η “Άλλη Πρόταση” με τα χαμηλά ποσοστά της προσπαθούσε πρότεινε λύσεις, κινητοποιούσε το κόσμο, αντιδρούσε ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΨΗ  για κάθε πρόβλημα στο Ναύπλιο. Με λίγα λόγια ήταν ΠΑΡΟΝ. Πρέπει να της δώσουμε την ευκαιρία, αυτή την όρεξη για  δημιουργικότητα και αγώνα που έχει για τη πόλη του Ναυπλίου ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ. (επισήμανση για να μην χαρακτηριστώ, Δεν τους έχω ψηφίσει… δυστυχώς)

Ας αλλάξουμε όλοι μας… για το καλό μας!

Διαβάστε εδώ μία δημοσίευση από το ιστολόγιο του κου Καράπαυλου “Αιρετικές Απόψεις για το Ναύπλιο” με τον οποίο συμφωνώ, αν και χρειαζόμαστε ένα ψυχίατρο.

Tagged ,

One thought on “Μία ευκαιρία για τη πόλη του Ναυπλίου

Comments are closed.