Αρβανιτιά – Φάρος μια διαδρομή, διαφορετική από παλιά!!!

η φωτογραφία είναι από το ιστολόγιο Αιρετικές Απόψεις για το Ναύπλιο

Και ποιός δεν έχει κάνει τη διαδρομή Αρβανιτιά – Φάρο. Κάθε εποχή έχει της δικές της ομορφιές. Καλοκαίρι για αναζήτηση δροσιάς, Φθινόπωρο ο άνεμος αγριεύει, Χειμώνα το κύμα σκάει στα βράχια και Άνοιξη ήλιος και η φύση ζωντανεύει.

Κάθε καλοκαίρι, όμως, η διαδρομή αυτή είχε πολλούς επισκέπτες. Περιπατητές μοναχικοί, παιδιά του Γυμνασίου – Λυκείου καθώς και οικογένειες με τα μικρά τους και τη στάση τους για ένα κολατσιό.

Είχα να κάνω τη διαδρομή από τότε που έπεσαν τα βράχια. Αρχικά περίμενα να δω πότε θα θεωρηθεί μη επικίνδυνη και μετά με την ένταση της καθημερινότητας ξεχάστηκα. Με το ερχομό όμως του καλοκαιριού η επιθυμία μου να ξαναπερπατήσω σε αυτή τη διαδρομή ζωντάνεψε.

ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!!!

Τελικά όπως κι εγώ ξέχασα με το καιρό το θέμα με το γύρο Αρβανιτιάς  – Φάρου, έτσι φαίνεται πως το ξέχασε και η Δημοτική Αρχή.

Παντού σκουπίδια…

Ανύπαρκτα καλάθια σκουπιδιών, μόνο οι βάσεις έχουν απομείνει για να θυμίζουν στους καινούργιους ότι κάποτε υπήρχαν…

Ο φωτισμός φαίνεται πως είναι ανύπαρκτος…

Η διαδρομή αυτή όχι μόνο είναι γνωστή στους ντόπιους αλλά αναφέρεται και σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς που έχουν οι τουρίστες. Ποιά είναι λοιπόν η εικόνα που αποκομίζουν όσοι προσπαθούν να κάνουν αυτή τη διαδρομή.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ;  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;  ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ;

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να μας ενημερώσει τι θα γίνει με τα βράχια που έχουν πέσει. Τώρα που είναι καλοκαίρι είναι η ευκαιρία για μελέτη και αποκατάσταση. Πριν προλάβουν οι βροχές και συνεχιστεί η κατολίσθηση. Καλές οι προειδοποιητικές πινακίδες αλλά πρέπει να αναλάβουμε και δράση. Εδώ ολόκληρα Τέμπη αποκαταστήσαμε, εδώ δεν μπορούμε;

Τώρα είναι καλοκαίρι και η διαδρομή αποτελεί με τη σειρά της έναν από τους καθρέπτες της πόλης μας. Μην περιμένουμε τις Δημοτικές εκλογές για να δείξουμε κάτι!!!

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια ενδιαφέρουσα δημοσίευση του ιστολογίου Αιρετικές Απόψεις για το Ναύπλιο που έχει σχέση με τη διαδρομή Αρβανιτιάς – Φάρου.

Tagged , , ,

One thought on “Αρβανιτιά – Φάρος μια διαδρομή, διαφορετική από παλιά!!!

Comments are closed.