Το Νόμισμα στην Πελοπόννησο

ΣΤ΄ Επιστημονική Συνάντηση,

”Το Νόμισμα στην Πελοπόννησο”, Άργος 26-29 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΙ ”Φίλοι του Νομισματικού Μουσείου” και η Γαλλική Σχολή Αθηνών

σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο, τη Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την 25 Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών

σας προσκαλούν

στην ΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης

που θα πραγματοποιηθεί στο Άργος, 26-29 Μαΐου 2011,    

με θέμα ”Το Νόμισμα στην Πελοπόννησο”.

 

Το νόμισμα στην Πελοπόννησο, Νομισματοκοπεία, εικονογραφία, κυκλοφορία, οικονομική ιστορία. Από την αρχαιότητα έως την Νεότερη Εποχή

Το 6ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο, που ανήκει στον κύκλο των επιστημονικών εκδηλώσεων που έχουν θεσπίσει οι «Φίλοι του Νομισματικού Μουσείου» από το 1996. Σκοπός του συνεδρίου είναι να εξεταστεί το νόμισμα στις ευρύτερες γεωγραφικές ενότητες του ελλαδικού χώρου διαχρονικά, με την παρουσίαση νομισματικού υλικού που σχετίζεται με την κατά τόπους αρχαιολογική δραστηριότητα, αλλά και με πιο συνθετικές μελέτες για τα νομισματικά δεδομένα αυτών των περιοχών.
Οι θεματικοί άξονες της συνάντησης θα αφορούν στην Αρχαιότητα, το Βυζάντιο, τη Φραγκοκρατία, την Ενετοκρατία και τους Νεότερους Χρόνους. Θα μετέχουν 104 σύνεδροι, Έλληνες και ξένοι, θα γίνουν πέντε γενικές εισηγήσεις, θα ανακοινωθούν 50 θέματα και θα αναρτηθούν 22 ανακοινώσεις τοίχου.
Τα πρακτικά του συνεδρίου θα εκδοθούν σε τόμο στη σειρά των περιοδικών εκδόσεων των Φίλων του Νομισματικού Μουσείου «Οβολός».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ

 

ΠΗΓΕΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Tagged ,