Πρόταση για μετατροπή του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε ΠΑΙΔΩΝ

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

εισηγείται τη μετατροπή του Νοσοκομείου Ναυπλίου

σε γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πελοποννήσου

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” (την είδηση έχει ήδη δημοσιεύση και το ιστολόγιο prefadoros-nafplio

Στις διοικητικές συνενώσεις των νοσοκομείων εστιάζει και η πρόταση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας που εισηγείται τα 31 νοσοκομεία ευθύνης της να «συγχωνευθούν διοικητικά» σε 16 ΝΠΔΔ. Η πρόταση της 6ης ΥΠΕ αφορά, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδανείου» με τη μεταφορά πανεπιστημιακής κλινικής, την αλλαγή σε ενισχυμένο Κέντρο Υγείας του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Κρεστένων, τη μετατροπή του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πελοποννήσου, των Γ.Ν. – Κέντρου Υγείας Μολάων και Γ.Ν. – Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας σε νοσοκομεία, των ψυχιατρικών νοσοκομείων Τρίπολης και Κέρκυρας σε Φορείς Διαχείρισης Ψυχικής Υγείας και, τέλος, του νοσοκομείου Ληξουρίου σε Κέντρο Φυσικής Αποκατάστασης και ενισχυμένο Κέντρο Υγείας.

Στην εισήγησή της η 6η ΥΠΕ αναφέρει επίσης ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν τρία Κέντρα Υγειονομικής Αναφοράς που θα εποπτεύουν τα νοσοκομεία «ευθύνης τους». Προτείνεται τα κέντρα αυτά να «εδρεύουν» στο Παναρκαδικό Τρίπολης (για την Πελοπόννησο), στο Πανεπιστημιακό Πατρών (Δυτική Ελλάδα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά) και Πανεπιστημιακό Iωαννίνων (Ηπειρο, Κέρκυρα, Λευκάδα).

Θεωρώ πως η παραπάνω πρόταση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνση. Αν πραγματοποιηθεί δίνει λύση στο πρόβλημα ανυπαρξίας παιδιατρικής κλινικής στο νομό μας αλλά και αναδεικνύει τη πόλη σε όλη τη Πελοπόννησο αλλά είναι και ευνοϊκό για το προσωπικό. Θεωρώ πως με την αυτή την πρόταση πρέπει να συνταχθούν όλοι όσοι θέλουν το καλό των παιδιών μας αλλά και της πόλης μας.

Το νοσοκομείου Ναυπλίου πιστεύω ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την αναβάθμιση. Ας το δουν οι αρμόδιοι.

Πρέπει όλοι οι φορείς που εμπλέκονται να πάρουν άμεσα θέση (και το Δημοτικό Συμβούλιο) για να κατοχυρώσουν αυτή τη μετεξέλιξη του νοσοκομείου μας.

Ας μην αφήσουμε τα μικροσυμφέροντα να δράσουν και να επιδράσουν αρνητικά σε αυτή την πρόταση.

Ας σκεφτούμε μία φορά το καλό των παιδιών μας.

Η παραπάνω πρόταση έχει κοινά σημεία με τις σκέψεις του δημοσίευματος στο ιστολόγιο ΑΙΡΕΤΙΚΑ με τίτλο

Νοσοκομείο Ναυπλίου. Αλήθεια ή ψέμματα

Νοσοκομείο Ναυπλίου. Ενα παράθυρο για το μέλλον

και θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις του.

 

 

Tagged ,

One thought on “Πρόταση για μετατροπή του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε ΠΑΙΔΩΝ

Comments are closed.