“Το Καναρινί Ποδήλατο’’ στο Θερινό Κινηματογράφο Ναυπλίου

 

Το Κέντρο Ενημέρωσης Ευαισθητοποίησης Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Αργολίδας ‘’Ελπίδα Ζωής’’ σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, θα προβάλλει την ταινία του Δημήτρη Σταύρακα ‘’Το Καναρινί Ποδήλατο’’ στο Θερινό Κινηματογράφο Ναυπλίου τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ώρα 9:30μμ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Μόλις ο Άρης διορίζεται δάσκαλος στην ΣΤ’ Δημοτικού ενός δημοσίου σχολείου της Αθήνας ανακαλύπτει ότι ένας από τους μαθητές του ο Λευτέρης, είναι σχεδόν αναλφάβητος και απομονωμένος από τους συμμαθητές του. Αποφασισμένος να βοηθήσει το παιδί να βγει από το αδιέξοδο αντιμετωπίζει πολλαπλά εμπόδια: την δυσπιστία του ίδιου του Λευτέρη, την ηττοπάθεια των συναδέλφων του, την άρνηση των γονιών του παιδιού, την εχθρική συμπεριφορά των υπολοίπων μαθητών του απέναντι στο Λευτέρη.

…..Για να ανταποκριθεί στο ρόλο του ταμία, έμαθε αριθμητική

. Κι εδώ μπορεί να σημειώσει κανείς τη σημασία που έχει για την μάθηση η ανάδειξη της κοινωνικής και πρακτικής αξίας και χρησιμότητας της γνώσης.

Ο δάσκαλος παραπαίει ανάμεσα στις επιλογές του και στην αντίδραση των ‘’άλλων’’ του σχολείου. Όπως λέει ‘’Με τα παιδιά δεν έχω πρόβλημα. Οι άλλοι είναι Το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι όλο Το υπόλοιπο σχολείο’’.

Το ερώτημα είναι με ποιες πολιτικές αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικά ζητήματα που ανακύπτουν σε καθημερινή βάση.

Πιστή στην πραγματικότητα η ταινία που βασίζεται άλλωστε σε αληθινή ιστορία, δεν τελειώνει με ‘’επαίνους’’. Επανατοποθετεί απλώς την εμπιστοσύνη στην αξία των ανθρωπίνων σχέσεων και της δύναμης της θέλησης.

ΠΗΓΗ

press-argolida.blogspot.com

Tagged ,