“Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ της Νέας Κίου”

Βιβλιοπαρουσίαση “Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ της Νέας Κίου”
του Τάσου Καραμέλη

 

 

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και η Δημοτική Κοινότητα Νέας Κίου, παρουσιάζουν το βιβλίο του Τάσου Καραμέλη Ο Πελαργός της Νέας Κίου .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012, στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον κ. Γιώργο Μανινή, τ. Δήμαρχο Νέας Κίου και τον κ. Κώστα Χριστοδούλου, βιομήχανο.Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Εύα Γιαγκιόζη.

Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία του κονσερβοποιείου Πελαργός, από την ίδρυσή του μέχρι και την πώλησή του, σε συνδυασμό με την ίδρυση και ανάπτυξη της Νέας Κίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο ο συγγραφέας κ. Τάσος Καραμέλης (ο τελευταίος επιζών της οικογένειας Καραμέλη), θέλει να το αφήσει στις επόμενες γενιές και σε όσους επιθυμούν ν ασχοληθούν με την ιστορία του τόπου, αναδεικνύοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο του πατέρα του, Γεράσιμου Καραμέλη, στην ίδρυση της Νέας Κίου και την ανάπτυξή της.

Το βιβλίο τυπώθηκε με έξοδα του συγγραφέα και θα διανέμεται δωρεάν.

*Φωτογραφία:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΟ ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ “ΠΕΛΑΡΓΟ” Ειδικό θέμα: Γυναίκες φωτογραφίζονται έξω από το εργοστάσιο Πελαργός στις 27.2.1936. Το παλιό ιπποφορβείο του Όθωνα στέγασε τους πρώτους πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας. Εκεί λειτούργησε το εργοστάσιο Πελαργός τη δεκαετία του 1930. Το κτίριο καταστράφηκε το 1955 και στη θέση του δημιουργήθηκε ένα νέο εργοστάσιο που λειτούργησε ως το 1992. Η δημοτική αρχή Νέας Κίου καταβάλλει προσπάθειες για την αγορά του χώρου και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτισμού, Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤ.ΑΡΧΕΙΟ Γ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ © 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ