Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2013 – Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων

Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2013 

Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων

Το Αναπλιώτικο Καρναβάλι 2013 είναι φέτος αφιερωμένο στον Καραγκιόζη.

Ο Καραγκιόζης που έζησε στην τουρκοκρατία, θα υποδυθεί στο φετινό Αναπλιώτικο Καρναβάλι, τη ζωή του στο σήμερα.

Επιλέξαμε τον Καραγκιόζη ως κεντρική φιγούρα του φετινού Καρναβαλιού πρώτα από όλα γιατί ο Καραγκιόζης, είναι αναπόσπαστο μέρος της νεότερης Ελληνικής Παράδοσης.

Αναπτύχθηκε την περίοδο της τουρκοκρατίας και αναφέρεται σε γεγονότα εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση και τους Ήρωες του 1821, από την Ελληνική Μυθολογία και από την ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο Καραγκιόζης συνεχίζει την πορεία του μέχρι σήμερα και αντλεί τα θέματα του από την καθημερινή μας ζωή, τη φτώχια, τη μιζέρια, την ανεργία και από πολλά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

¨Ετσι στην κορυφαία στιγμή των Εορτών στη Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση, ο καραγκιόζης φιγούρα, μέσα, από το φετινό Καρναβάλι στέλνει ένα μήνυμα αισιοδοξίας με τον δικό του σατιρικό τρόπο για την οποία και πάλι θα παλέψει, θα αγωνιστεί και θέλει να κερδίσει.

Φέτος την παρέλαση θα πλαισιώνουν η οικογένεια και η παρέα του καραγκιόζη.

Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής, ξεκινώντας στις 17:30 από την οδό, Σιδηράς Μεραρχίας θα παρελάσουν διασχίζοντας την Σιδηράς Μεραρχίας, Συγγρού, Μπουμπουλίνας και θα καταλήξουν στην Πλατεία Φιλελλήνων όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι με τους Stavento.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ