Οδωνυμικά του Ναυπλίου (βιβλίο)

Οδωνυμικά του Ναυπλίου

Η σημασία των ονομασιών των οδών

και πλατειών της πόλεως της πόλεως του Ναυπλίου

Νέλλη Χρονοπούλου

Μάρω Βουγιούκα – Βασίλης Μεγαρίδης

Β’ Έκδοση Συμπληρωμένη

Δήμος Ναυπλιέων – 1994

odonimika_book_1

… Θεοί και ημίθεοι, ήρωες και αγωνιστές, φιλόσοφοι και καλλιτέχνες, ήλθαν ακόμη μια φορά κοντά μας για να μας θυμίσουν με την παρουσία τους την ιστορία τούτης της πανάρχαιας γης.

Όσο κι αν τ’ Ανάπλι μας απλώνεται και παίρνει την όψη μιας σύγχρονης πόλης, η ιστορία του συνεχίζει να γράφεται πάνω στα κάστρα και στα χαλάσματα, στους προμαχώνες και στις μισογκρεμισμένες πολεμίστρες, στα σκουριασμένα κανόνια που βρίσκονται τριγύρω μας, στα καλντερίμια και στα πέτρινα σκαλοπάτια που κρατούν τ’ αχνάρια αυτών πουδιάβηκαν και έζησαν σ’ αυτή την άκρη της γης, σ’ όλα αυτά που δείχνουν την ιδιαιτερότητα της πόλης μας, την πολεμική της υπόσταση.

Τα χρόνια πέρασαν, ο απόηχος των κανονιών έσβησε μέσα στο χρόνο. Πόλεμοι και πάλι πόλεμοι καταδυνάστευσαν την πατρίδα μας. Μα πάντα στα όνειρά μας όλοι οι αγωνιστές, σκιές θαμπές από το παρελθόν, κοιτούν χαρούμενοι να κυματίζει στα κάστρα μας η Γαλανόλευκη.

Σ’ αυτούς όλους αφιερώνουμε τούτο το βιβλίο μας, ευλαβική προσφορά σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν και δημιούργησαν τη σημερινή μας Ελλάδα…

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

odonimika6

One thought on “Οδωνυμικά του Ναυπλίου (βιβλίο)

Comments are closed.