Έκκλησις του Δημάρχου Δημ Σαγιά (1956)

Έκκλησις του Δημάρχου Δημ Σαγιά

στην εφημερίδα ΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑ

στις 4 Μαρτίου 1956

 

argonafplia_4_5_1956a

ΒΑΣΙΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΕΚΚΛΗΣΙΣ

Παρακαλώ τους συμπολίτας μου και ιδιαιτέρως τας συμπολίτιδας μας, επειδή, είμαι βέβαιος, ότι όλοι ενδιαφερόμεθα και ευχαριστούμεθα ν’ ακούνε ότι το Ναύπλιον είναι καθαρή και συγχρονισμένη Πόλις και την επισκέπτεται πολύς κόσμος, να κάνουν ωρισμένα μικροπράγματα που θα επιτρέψουν να υπάρχει τελεία καθαριότης, ευπρέπεια και αξιοπρεπής εμφάνισις γενικώς και θα εδραιώσουν την καλή φήμη του Ναυπλίου, δηλαδή του σπιτιού μας.

1ον) Να έχουν όλοι δοχεία απορριμμάτων (σκουπιδοτενεκέδες) ίδια, μεταλλικά, βαμμένα και απαραιτήτως με καπάκι.

2ον) Τα δοχεία να βγαίνουν στο δρόμο όταν περνάει το όχημα καθαριότητος του Δήμου και όχι απ’ το προηγούμενο βράδυ ή νωρίς το πρωί και τ’ αναποδογυρίζουν τα σκυλιά.

3ον) Το πειό σπουδαίο απ’ όλα: Να μην πετάγεται τίποτε, απ΄ τα παράθυρα στο δρόμο, ούτε νερό καθαρό! Το γιατί, το ξέρουν όλες οι νοικοκυρές.

4ον) Αυτό περισσότερο για τα μαγαζειά: Να μην ρίχνωνται σκουπίδια και βρώμες στης άκρες των πεζοδρομίων για να τα μαζέψη ο σκουπιδιάρης!

Δεν υπάρχει αηδέστατο και ανθυγιεινότερο πράγμα.

Να έχουν όλοι τον σκεπασμένο τους τενεκέ και να το βγάζουν όταν περνάη το αυτοκίνητο. Αυτά τα πράγματα, που στην ουσία είναι πολύ εύκολα, παρακαλώ, να έχουν γίνει απ’ όλους μέσα σε ένα μήνα. Δεν υπάρχει εδώ καμμιά ανάγκη να μας στέλνουν στο Δικαστήριο για να είμαστε καθαροί!

Ο Δήμος από μέρος του θα φροντίση γι’ ότι άλλο χρειάζεται, ώστε να φαινώμαστε και να είμαστε καθαροί και αξιοπρεπείς.

Οι Καταστηματάρχαι ιδιαιτέρως πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους ότι από αύριον Δευτέρα 5ην τρ. Συνεργείον της Υγειονομικής Υπηρεσίας θα εξετάζη συνεχώς, εάν εφωδιάσθησαν με δοχεία απορριμμάτων και θα κάμη μηνύσεις στους παραβάτας.

Ο Δήμαρχος

ΔΗΜ. ΑΓΓ. ΣΑΓΙΑΣ