Ναύπλιο, από τη Βασιλεύουσα στη Γαληνοτάτη: 900-1540

Ναύπλιο, από τη Βασιλεύουσα στη Γαληνοτάτη: 900-1540

Μια ιστορική πορεία μέσα από μαρτυρίες και εικόνες

Ομιλία του κ. Θάνου Κονδύλη

Αφίσα_kondylis

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το Ίδρυμα του Δήμου Ναυπλιέων «Ιωάννης Καποδίστριας» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ σας προσκαλούν

το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20.00 στο Βουλευτικό

στην ομιλία του Δρος Ιστορίας και συγγραφέα κ. Θάνου Κονδύλη με θέμα

Ναύπλιο, από τη Βασιλεύουσα στη Γαληνοτάτη: 900-1540

Μια ιστορική πορεία μέσα από μαρτυρίες και εικόνες

Στο πλαίσιο των σκοπών του για έρευνα του ιστορικού παρελθόντος του Ναυπλίου, το Ίδρυμα «Ιωάννης Καποδίστριας» προσκάλεσε τοπικούς και εθνικούς φορείς για τη συνδιοργάνωση δράσεων που θα ενταχθούν στον κύκλο εκδηλώσεων Της Βενετιάς τ’ Ανάπλι, 300 χρόνια από το τέλος μιας εποχής. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας ανταποκρίθηκε σε αυτή την πρόσκληση και πρότεινε την παραπάνω ομιλία απευθυνόμενος στον κ. Κονδύλη ο οποίος ανακηρύχθηκε Δρ. Ιστορίας το 2006 από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κ. Κονδύλης τιμήθηκε με το Καυτανζόγλειο Βραβείο για το έτος 2015 από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διατριβή του με τίτλο Το Ναύπλιο (1389-1540). Μια ευρωπαϊκή πόλη στην ελληνοβενετική Ανατολή. Στην ομιλία του ο κ. Κονδύλης θα παρουσιάσει, εκτός από τα ιστορικά γεγονότα και μια πλειάδα στοιχείων για την καθημερινή ζωή στο Ναύπλιο, για τα τείχη, την κοινωνία, την τελευταία πολιορκία και την παράδοση της πόλης στους Τούρκους αλλά και στοιχεία για τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Ο Θάνος Κονδύλης, γεννήθηκε στην Αθήνα. Ύστερα από πολυετείς σπουδές Αρχαιολογίας και Ιστορίας στην Ελλάδα και στην Ιταλία αναγορεύτηκε το 2006 διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο σχετικά με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Διετέλεσε για σειρά ετών συνεργάτης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και του Υπουργείου Πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη δημιουργική γραφή. Έχει συγγράψει με επιτυχία περισσότερα από τριάντα βιβλία, μυθιστορήματα, διηγήματα, νουβέλες, ιστορικά έργα και δοκίμια.

http://thanoskondylis.blogspot.gr/

http://www.thanoskondylis.com/