Ερωτήματα για το νερό και μια υπεύθυνη τοποθέτηση.

Τον τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος Ναυπλίου ασχολείται όλη την ημέρα κάνοντας δηλώσεις για τη μη ύπαρξη στη κυβέρνηση πολιτικού από τη περιοχή μας. Τελικά λέγε – λέγε τα κατάφερε (!) πάλι και η Κα Παπαδημητρίου Έλσα εκλέχτηκε Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής. (Δεν ξέρω, βέβαια, αν ο Δήμαρχος ικανοποιήθηκε γιατί μάλλον άλλον υποστήριζε. (Η πρώτη και η τελευταία δήλωση του Δήμαρχου Ναυπλίου για πρόβλημα του νερού στην ιστοσελίδα του Δήμου είναι από τις 30/07/2007)

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, κάποιοι ασχολούνται με θέματα αδιάφορα (!)

Δεν υπάρχει κανείς πια στην πόλη μας, κάτοικος ή επισκέπτης που να μην έχει αναρωτηθεί τι θα γίνει με το νερό. Είναι κατάλληλο το νερό που τρέχει στις βρύσες για να πίνουμε; Μπορούμε να μαγειρεύουμε; Οι συχνές διακοπές του νερού δημιουργούν πρόβλημα στην ποιότητα της παροχής του νερού; Μέχρι που πρέπει να φθάσουμε για να ξεκινήσει μια οργανωμένη σταθερή καμπάνια με θέμα την οικονομία του νερού; Έχουμε σήμερα στις βρύσες μας και Ανάβαλο;
Είναι ερωτήματα που όλοι τα έχουμε ακούσει αλλά κανείς μέχρι σήμερα πειστικά δεν έχει απαντήσει.

Από το ιστολόγιο της “¨Αλλης πρότασης”.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η “Άλλη Πρόταση” είναι η μόνη παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο μοναδικός φορέας στη πόλη του Ναυπλίου που σκέπτεται και προτείνει. Άσχετο αν τη ψηφίσαμε ή όχι στις τελευταίες εκλογές (δεν τη ψήφισα), άσχετο με το αν συμπαθούμε τον ένα ή τον άλλο.

Σκεφτείτε τί έγινε τα τελευταία χρόνια στο Ναύπλιο, σκεφτείτε τί έγινε το καλοκαίρι με το νερό , τί ψιθυρίστηκε, τί προτάθηκε και ποιός ενδιαφέρθηκε.

Διαβάστε από ιστολόγιο επισκέπτη όσα έγραψε για το νερό:

ΝΕΡΟ. Με το που φθάσαμε πέσανε πάνω οι γείτονες να μας ενημερώσουν ότι εδώ και 1 περίπου μήνα (όλως τυχαίως μέσα σε φούλ τουριστική σαιζόν), το τρεχούμενο νερό της βρύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΙΜΟ, ούτε και για το φαγητό. Το εν λόγω ύδωρ απεδείχθει αρδευτικό και όποιος το πιεί ΚΑΗΚΕ. Για 1001 λόγους, τους οποίους ακούσαμε και απο τους υπερ και απο τους κατά..με αποτέλεσμα ότι η πόλη ΔΙΨΑΕΙ. Χρειαστηκαμε να αγοράσουμε μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού όχι μόνο για να το πίνουμε, αλλά για να πλένουμε τα δόντια μας και ν μαγειρεύουμε με αυτό. Κάθε δε μέρα, κοβόταν για 2 ώρες τουλάχιστον. Ποιές δύο ώρες? Οποτε θέλανε εκείνοι. Πότε ήταν 15.00-17.00, πότε ήταν στις 10 το βράδυ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, Αύγουστο μήνα όταν έχει 35 βαθμούς ζέστη και καίγεται ο τόπος.
ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΑ, δεν με νοιάζει για τις πολιτικές σας, ο κάθε φταίχτης δαχτυλοδείχνει τον άλλο φταίχτη για το πώς καταφέρατε να διψάσετε τους ίδιους τους δημότες σας, άσε τους τουρίστες. Ντροπή σας!

Διάβαστε τις απόψεις της “Άλλης Πρότασης” για το τί έγινε μέχρι σήμερα και τις προτάσεις της ΕΔΩ