Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στο Ναύπλιο 2

Τελικά επιβεβαιώνεται ότι στις 28 Ιουνίου 2008 θα γίνουν τα εγκαίνια του παραρτήματος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Harvard στο Ναύπλιο.

Παράρτημα του Χάρβαρντ ανοίγει στο Ναύπλιο

Της Μαργαριτας Πουρναρα

Ηχεί ως σύντομο ανέκδοτο. Ομως είναι αλήθεια. Το Πανεπιστήμιο Harvard, το πιο φημισμένο ίσως εκπαιδευτικό ίδρυμα των ΗΠΑ, άνοιξε παράρτημα στην πόλη του Ναυπλίου, το οποίο θα εγκαινιαστεί επίσημα στα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών, το οποίο αποτελεί τον μοναδικό κόμβο που διαθέτει στην Ευρώπη, το διεθνές δίκτυο ερευνητικών κέντρων του πανεπιστημίου.

Η επιλογή της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, δεν είναι τυχαία. Η πόλη διαθέτει μεγάλη ιστορική βαρύτητα από την αρχαιότητα ώς και τη διαμόρφωση του νεοελληνικού κράτους και θεωρείται ιδανικός γεωγραφικός τόπος για τους φοιτητές που θα ήθελαν να διερευνήσουν τη σχέση Δύσης – Ανατολής αλλά και τον πλούτο των ελληνικών γραμμάτων. Εξίσου τυχαία δεν είναι και η στέγη του παραρτήματος. Πρόκειται για το ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο Ιατρού, που ήταν το πρώτο δημαρχείο του Ναυπλίου. Είναι ένα όμορφο νεοκλασικό οικοδόμημα με πέτρινους τοίχους και κεραμοσκεπή, το οποίο ενοικιάζει το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών.

Πηγή: Καθημερινή

Ένα μικρό Χάρβαρντ στο Ναύπλιο

Το παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών αποτελεί το μοναδικό κόμβο του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημίου στην Ευρώπη

Πέμπτη, 19.06.08

Μια σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας αποκτά επίσημα το Ναύπλιο στις 28 Ιουνίου. Το ονομαστό σε όλο τον πλανήτη πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, εγκαινιάζει την επόμενη Παρασκευή το παράρτημα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του στο Ναύπλιο. Το Κέντρο είναι ο μοναδικός κόμβος, του πανεπιστημίου στην Ευρώπη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αναμένουμε τα οφέλη με μεγάλη προσμονή.

2 thoughts on “Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard στο Ναύπλιο 2

  1. Ευχομαι καλή επιτυχία στο Πανεπιστημιο και στο ίδιο το Ναυπλιο που αναλαμβάνει τέτοια σπουδαία υπόθεση. Ελπίζω να σφύζει καποια στιγμή από φοιτητές το ίδρυμα.

Comments are closed.