Η Ένωση Προσώπων για τον αποχαρακτηρισμό ελεύθερων χώρων στο Ναύπλιο

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η προσπάθεια αποπρασινισμού και εξαφάνισης των κοινόχρηστων χώρων του Ναυπλίου συνεχίζεται από τη δημοτική αρχή …;. Κύριοι ,που εκλεχτήκατε για να παίρνετε τις καλύτερες αποφάσεις για τον τόπο, προχωρείτε στην τελική φάση του δράματος που λέγεται αποπρασινισμός …;.

Οι προκάτοχοί σας, πριν από περίπου 80 χρόνια ,φρόντιζαν για το μέλλον αυτής της πόλης και την εξασφάλιση κοινόχρηστων χώρων. Εξαγόραζαν από το Δημόσιο χώρους και μάλιστα παίρνοντας δάνειο. Το 1930 – 1931 εξαγοράστηκαν, εκτός από το «Βουλευτικό», η πλατεία Αρβανιτιάς, το πάρκο Σταικόπουλου, ο χώρος που βρισκόταν «Το παλατάκι του Καποδίστρια». Αυτούς τους χώρους σήμερα απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Εσείς ποιες προβλέψεις και ποιες ενέργειες κάνετε για να εξασφαλίσετε ελεύθερους χώρους: Και όχι μόνο δεν προβλέπετε για το μέλλον, αλλά ακόμη χειρότερα υπονομεύετε τον πολεοδομικό σχεδιασμό με το να απεμπολείτε κάθε δικαίωμα για εξαγορά χαρακτηρισμένων ελεύθερων χώρων, που προβλέπονται για πάρκα, πλατείες και Σχολεία, όταν μάλιστα διαθέτετε τα χρήματα του κληροδοτήματος «Κοντολέων».

«Ένωση Προσώπων για την προστασία των ελεύθερων χώρων και των δημοσίων αγαθών του Ναυπλίου»

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Tagged , ,