“Άλλη Πρόταση” – Συνέντευξη του Γιάννη Γκιόλα

Ο επικεφαλής του συνδυασμού της “Άλλης Πρότασης” παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Αναγνώστης” και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στη πόλη μας.

Ολόκληρη η συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

Μπορείτε όμως να τη δείτε στην Argolida tv

Ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίσαμε:

  • Ξεκαθαρίζει πως η “Άλλη Πρόταση” αποτελεί συνδυασμό εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας (“Με την διαμαρτυρία, κοιτάξαμε να κατοχυρωθούμε σε πράγματα τα οποία ήταν έξω από κάθε λογική. Όπως το θέμα του αποπρασινισμού των οικοπέδων στην πόλη.”)
  • Δεν αρνείται καμία πρόταση συνεργασίας αρκεί να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση. (…είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία. Από την άλλη, η δημοτική μας παράταξη είναι εξαρχής ανεξάρτητη… Αν κάποιο κόμμα θέλει να στηρίξει, βλέπει δηλαδή ότι συγκλίνουμε προγραμματικά ή βλέπει ότι οι ιδέες μας σε μεγάλο μέρος καλύπτονται από τα δικά τους προγράμματα, ας έρθουν να πούμε ότι μπορούμε κάπου να συγκλίνουμε.)
  • Ο συνδυασμός δεν λειτουργεί με σύστημα  δημαρχοκεντρικό. (…Εγκαίρως και όταν θα απευθυνθούμε στο Ναυπλιακό λαό και θα ζητήσουμε την υποστήριξή του και την εκλογή μας, θα το έχουμε γνωστοποιήσει και ο μπούσουλας μας θα είναι σίγουρος και συγκεκριμένος.)
  • Στόχος της παράταξης είναι “…μια βιώσιμη πόλη, ανθρώπινη.” π.χ. “…Έχουμε αναδείξει το θέμα της Ακροναυπλίας σαν ένα σύγχρονο αρχαιολογικό πάρκο, όπου θα φαίνεται η διέλευση της ιστορίας μέσα από την επίκοιση και την κατοίκηση του χώρου. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Υπάρχει το Ενετικό κτίριο δίπλα στον Άγιο Γεώργιο, το σπίτι του Τερζάκη, το παλιό Χαμάμ…διεύρυνση των πεζοδρομίων, ύπαρξη ποδηλατοδρόμων…”
  • Είναι η μόνη παράταξη που κάνει αντιπολίτευση. “…με θέσεις συγκεκριμένες, στόχευση, αιτίες και ιεράρχηση στόχων και σκοπών…”

Ευχόμαστε στον Κο Γκιόλα και στην “Άλλη Πρόταση” καλή συνέχεια και  να συνεχίσουν να λειτουργούν ως “συνδυασμός εξουσίας”.

Reblog this post [with Zemanta]
Tagged ,

One thought on ““Άλλη Πρόταση” – Συνέντευξη του Γιάννη Γκιόλα

Comments are closed.