Η Πισίνα του Ναυπλίου χώρος προσβολής…

Η ενημερωτική πύλη “Αργοναυπλία” δημοσίευσε ρεπορτάζ του κου Μιχάλη Καζά για την παλιά πισίνα μπροστά από το ξενοδοχείο Αμφιτρύων, στο Ναύπλιο με τίτλο “Με Αισιοδοξίαν και Πίστιν δια τον Τουρισμόν μας ανατέλει το 1962” και υπότιτλο “Η Πισίνα του Ναυπλίου χώρος προσβολής της νεότερης ιστορίας της πόλης“.

Με Αισιοδοξίαν και Πίστιν δια τον Τουρισμόν μας ανατέλλει το 1962“, έλεγε απόκομμα εφημερίδας της εποχής εκείνης και παρέθετε φωτογραφία του ξενοδοχείου Αμφιτρύων στο Ναύπλιο, με πρώτο πλάνο στη συγκεκριμένη φωτογραφία την πισίνα του ξενοδοχείου.

Τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η μαύρη περίοδος για τα κρατικά ξενοδοχεία. Ο Αμφιτρύων χρόνια κλειστός. Εγκατάλειψη, ερείμωση, διάλυση. Πάνω από εικοσιπέντε χρόνια τώρα, ο χώρος του κήπου του ξενοδοχείου κλειστός.

Το ξενοδοχείο άλλαξε χέρια, ανακαινίστηκε και ξαναβρήκε μέρος της παλιάς αίγλης του. Η πισίνα όμως και ο κήπος παρέμειναν μέχρι σήμερα υπό κατάρρευση. Αποτελούν σημείο αναφοράς της πόλης σήμερα. Κακής αναφοράς.

Αφορμή για αυτό το άρθρο και για την παραπάνω αναπόληση για το σημείο αυτό της πόλης, υπήρξε η αναφορά σε έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή κ. Νικόλαου Τσούκαλη για την κατάσταση στα Ξενία και Nafplia Palace, που η ΕΤΑ ΑΕ έχει μισθώσει στην εταιρία “ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΑΕ”,  ότι με βάση παλαιό ρυμοτομικό σχέδιο ο χώρος της πισίνας χαρακτηρίζεται ως κοινόχρηστος.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Tagged

2 thoughts on “Η Πισίνα του Ναυπλίου χώρος προσβολής…

Comments are closed.