Ποδηλατοπορεία την Κυριακή 9 Μαΐου στο Ναύπλιο

Ο συνδυασμός ΝΑΥΠΛΙΟ Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ συμμετέχει στην ποδηλατοπορεία που διοργανώνουν οι ποδηλάτες Ναυπλίου την Κυριακή 9 Μαΐου. Η ποδηλατοπορεία ενταγμένη στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης διεκδικώντας το δικαίωμα των ποδηλάτων των πεζών και των μαζικών μέσων μεταφοράς.  Στην Πανελλαδική ποδηλατοπορεία συμμετέχουν 26 πόλεις.

Στο Ναύπλιο το ραντεβού είναι την Κυριακή 9 Μαΐου και ώρα 12.00 στην Πλατεία Φιλελλήνων.

Με σταθερή διεκδίκηση ποδηλατόδρομων από την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ  εδώ και χρόνια στην πόλη του Ναυπλίου άλλα κα με πρόταση για  μελέτη και υλοποίηση ποδηλατοδρόμων περιφερειακά της πόλης με στόχο την σύνδεση Δημοτικών διαμερισμάτων  και αρχαιολογικών χώρων, (πρόταση που κατατέθηκε και στην μελέτη του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου )σας καλούμε να πάρετε τα ποδήλατα σας, τις σφυρίχτρες σας και  να διαδηλώσουμε με τους ποδηλάτες στους δρόμους της πόλης του Ναυπλίου.

Στην πόλη που τα σαββατοκύριακα δεν ξέρεις που θα παρκάρεις, στην πόλη που τα κυκλοφοριακά προβλήματα χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνουν, η απάντηση είναι η χρήση του ποδηλάτου για τους κατοίκους άλλα και για τους επισκέπτες.

Η λειτουργία του δανειστικού ποδήλατου θα έδινε όχι μόνο άλλο χρώμα στην πόλη, άλλα θα αποσυμφωρούσε το ιστορικό κέντρο από τα αυτοκίνητα.

Η σταθερή πρόταση για κατασκευή ποδηλατόδρομων με κεντρικά σημεία αφοράς τα Δημοτικά σχολεία τα Γυμνάσια τα  Λύκεια και το ιστορικό κέντρο είναι εφικτή και άμεσα μπορεί  να υλοποιηθεί.  Θέλει όμως όραμα και σχέδιο για άλλης μορφής πόλη με προτεραιότητα τον άνθρωπο.

Tagged , , ,