Είναι το Μέλλον Σου Αυτό;;;(2)

Τον τελευταίο καιρό η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε να πραγματοποιήσει σωρεία έργων, όπως εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή πάρκων (περιοχή Κούρτη), ολοκλήρωση της οδού Χαριλάου Τρικούπη (αναμένονται εγκαίνια;), κατασκευή νησίδων στη συμβολή των οδών Άργους – Χαρ. Τρικούπη, ΑΛΛΑ και το τελευταίο «δανειστικά ποδήλατα» έξω από το Δημαρχείο (πλατεία Τριών Ναυάρχων).

 

 

 

 

 

 

Όσα, λοιπόν, δεν έκανε την τελευταία τετραετία, τα κάνει τώρα με συντονισμένες κινήσεις που δείχνουν προγραμματισμού της τελευταίας στιγμής. Αλλά είναι επαρκή για να δώσουν στη πόλη πνοή για το μέλλον ή δίνουν μια ανάσα μέχρι τις εκλογές;

Όλα αυτά θεωρώ πως μα πηγαίνουν πίσω, στον παλαιοκομματισμό, σε πρακτικές της δεκαετίας 1960 – 1970, υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και μας θυμίζουν έντονα τον αξέχαστο (και δυστυχώς  επίκαιρο) ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ!!!

Θα σταθώ περισσότερο στα δανειστικά ποδήλατα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια δημοτική Αρχή που κυβερνά το Δήμο μας επί μια 8ετία (από τον ίδιο Δήμαρχο, μην πάμε ακόμα πιο πίσω) και οι λέξεις … οικολογία, ανακύκλωση, ορθή διαχείριση σκουπιδιών, ανάπλαση δημόσιων χώρων, ποδήλατο και ποδηλατόδρομος της είναι παντελώς άγνωστες. Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι που πιθανόν τις γνωρίζουν και το παλεύουν, αλλά είναι σταγόνες στον ωκεανό της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας.

Νομίζω πως η πρωτοβουλία για την δημιουργία των «δανειστικών ποδηλάτων» είναι του Δημ. Κωστούρου. Θεωρώ πως το πάλεψε μέσα στη Δημοτική πλειοψηφία για να το περάσει και ίσως είναι και ένα προσωπικό του στοίχημα.

Βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Όμως δημιουργεί ερωτήματα και προκαλεί υποψίες προχειρότητας το ότι εφαρμόζεται δύο εβδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές και μας θυμίζει την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών που ξεκίνησε και μετά από λίγο ο αποθηκευτικός χώρος είναι κλειστός και αμπαρωμένος.

Οι πόλεις που εφάρμοσαν τα δανειστικά  ποδήλατα στην Ευρώπη έχουν και οργάνωση αλλά και άλλη νοοτροπία.

Ταπεινή μου γνώμη είναι πως για πετύχει κάτι τέτοιο Έπρεπε:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •       Πρώτα να κάνεις κυκλοφοριακή μελέτη, να χαράξεις ποδηλατόδρομους σε ολή την πόλη

 

  •     Μετά να βομβαρδίσεις όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου για τουλάχιστον 1 χρόνο για τη σημασία του ποδήλατου για τον εαυτό μας αλλά και για μια πόλη σαν το Ναύπλιο

 (πρέπει να απευθυνθείς στα παιδιά που μπορούν να το μεταφέρουν σε  γονείς, φίλους και γνωστούς, γιατί τα παιδιά αν κατανοήσουν την αξία του ποδήλατου είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι για τους μεγαλύτερους)

 

  •    Ταυτόχρονα θα κάνεις, σε διάφορα σημεία της πόλης, ξενάγηση με ποδήλατο κ.α.

 

  •       Αφού λοιπόν ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο και δημιουργήσεις συνείδηση ποδηλάτη, έχεις ήδη την κυκλοφοριακή μελέτη και ολοκληρώνεις τους ποδηλατόδρομους

 

  •   Δίνεις και τα δανειστικά ποδήλατα.
  •     Αλήθεια πως θα λειτουργήσουν τώρα τα δανειστικά ποδήλατα ;
  •  Υπάρχει προγραμματισμός;
  •  Θα λειτουργούν όλη τη μέρα;

 Θα το δούμε στο επόμενο διάστημα…

   ΥΓ

 Είναι αλήθεια πως όταν πριν λίγα χρόνια πρότεινε τα δανειστικά ποδήλατα η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (νομίζω ο ΜΠ. Αντωνιάδης) τα γέλια από το δημοτικό συμβούλιο ακούγονταν  σε όλη τη πλατεία;

 

 

Tagged ,

One thought on “Είναι το Μέλλον Σου Αυτό;;;(2)

Comments are closed.