Ναύπλιο, Δημοτικές Εκλογές, Nοέμβρης 2010

 

Θα ήθελα να εκφράσω προs όλους τους κατοίκους της περιοχής του δήμου Ναυπλίου τις θερμές μου ευχαριστίες για την στήριξη που   μου έδωσαν στις πρόσφατες εκλογές της 7 Νοέμβρη 2010,υπόσχομαι ότι σε όλη την 3,5 ετια θα είμαι κοντά και θα συμμετέχω δυναμικά σε όλες τις λαϊκές διεκδικήσεις και θα εκφράζω την άποψη μου για τα δημοτικά και πολιτικά ζητήματα που θα απασχολήσουν την κοινωνία μας .

 

Δυστυχώς το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου δεν έδωσε στον συνδυασμό μας την νίκη ,όμως το μεγάλο ποσοστό πολιτών που μας ψήφισε μας δυναμώνει και μας δίνει το δικαίωμα για μια νέα προσπάθεια. Είναι ώρα να κάνουμε αυτοκριτική και να σταθμίσουμε που κάναμε λάθη και πως μπορούμε να πείσουμε ότι εμείς μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Εξάλλου η συμμετοχή στα κοινά δεν προϋποθέτει την νίκη, συμμετέχουμε γιατί θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στην κοινωνία.

 

Απολογιστικά όσον αφορά το τεχνικό μέρος της διαδικασίας είναι φανερό ότι η αστική και μικροαστική τάξη του δήμου μας, έδωσε την νίκη στην παρούσα δημοτική αρχή, ενώ η περιφέρεια ψήφισε ισομερώς και τους δυο συνδυασμούς .Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν δημιουργήθηκε πλειοψηφικό ρεύμα από την δημοκρατική παράταξη λόγω των εγγενών προβλημάτων του χώρου δηλαδή οι συγγενείς παρατάξεις ανταγωνίζονται κομματικά και όχι αυτοδιοικητικά και κάποιοι ίσως διεκδικητικά και μάλλον εκδικητικά για την ηγεμονία αντιπροσώπευσης στην λογική – αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων -,έτσι συνεχίζεται και διαιωνίζεται η τακτική του διαίρει και βασίλευε που ακολούθησε ο αντίπαλος συνδυασμός και ο λαός στην γωνία παρακολουθεί σκεφτόμενος την ρήση του εθνικού ποιητή «αν μισούνται ανάμεσα τους δεν τους πρέπει ελευθερία».

 

Και τώρα τι να κάνουμε; Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα γι αυτό πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα από εκλεγμένους και μη, η οποία θα προσπαθήσει να εμπνεύσει ένα νέο όραμα και μέσα από προγραμματικό διάλογο και παρεμβάσεις να βρεθούν νέοι πολίτες που θα συστρατευθούν σε μια νέα πορεία προς το λαό του νέου δήμου. Αν τα προβλήματα που όλοι παραδέχονται πως υπάρχουν είναι όντως υπαρκτά και οι πολίτες που διαμαρτύρονται θέλουν να λυθούν τότε αξίζει όλοι να βοηθήσουμε όχι για να γίνουμε εμείς χαλίφηδες στην θέση των άλλων αλλά για να κάνουμε την ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας καλύτερη.

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία

 

Αργείτης Γιάννης –εκλ,τμημα 219 1ο δημοτικό Ναυπλίου

Tagged ,