Γραμματόσημα των ταχυδρομείων ΗΠΑ, που περιλαμβάνουν το Άργος και το Ναύπλιο

 

Μεγάλη επιτυχία γιά τον Ελληνισμό στην Αμερική:
Γραμματόσημα των ταχυδρομείων ΗΠΑ γιά τους Αμερικανούς φιλέλληνες, που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων, στην επανάσταση του 1821

Μια νέα συλλογή γραμματοσήμων αφιερωμένη στους Αμερικανούς Φιλέλληνες, θα διατίθεται από τα ταχυδρομεία στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο.

Ο Σύλλογος Αμερικανών Φιλελλήνων δρομολόγησε την πρωτοβουλία, με τον πρόεδρο της ομάδας, Παναγιώτη Νικολόπουλο, λέγοντας ότι η συλλογή γραμματοσήμων θα είναι «αφιερωμένη στους Αμερικανούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας».

Η συλλογή περιλαμβάνει ένα πορτρέτο του Δρ Samuel Gridley Howe, ενός γιατρού από τη Βοστώνη που πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων το 1824 στον αγώνα της χώρας για την ανεξαρτησία από την Τουρκία και οργάνωσε το ιατρικό προσωπικό του ελληνικού στρατού.

Ένα άλλο γραμματόσημο είναι εικόνα απόο τον τάφο του New Yorker George Jarvis, πρώτου Αμερικανού εθελοντή στην Ελληνική Επανάσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, οι σφραγίδες έχουν εγκριθεί από την ταχυδρομική υπηρεσία και η πρωτοβουλία είναι στο τελικό στάδιο. Είπε ότι τα γραμματόσημα θα είναι έτοιμα για διανομή στις 19 Απριλίου.

Πηγή

athensnews.gr

 

Στην ιστορία των αμερικανικών ταχυδρομείων είχαν εκδοθεί γραμματόσημα σχετικά με άλλες χώρες, μόνο γιά το Iσραήλ την περασμένη δεκαετία. Και τώρα γιά τους Αμερικανούς Φιλέλληνες. Της Οργάνωσης ”Αmerican Ρhilhellenes Society” -έδρα Σικάγο- που προώθησε το ζήτημα (παρά την εντυπωσιακή αδιαφορία υπουργείων, φορέων στην Ελλάδα και διπλωματών μας στις ΗΠΑ), προεδρεύει ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος… Ο επόμενος στόχος της Οργάνωσης, η καθιέρωση κι επίσημα από το Κογκρέσο ΗΠΑ, της 19ης Απριλίου ως ”Ημέρας Αμερικανών Φιλελλήνων”… Οι Ελληνοαμερικανοί, όταν αγοράζουμε γραμματόσημα στο ταχυδρομείο από τα τέλη Απριλίου 2011, να ζητάμε τα συγκεκριμένα γιά τους Αμερικανούς φιλέλληνες.

Αναμένεται να διατεθούν περίπου 250-300 εκατομ. γραμματοσημα σε 3 μήνες, στις καθημερινές ταχυδρομικές συναλλαγές κατοίκων, επιχειρήσεων και δημοτικών/κρατικών Υπηρεσιών.

 

Πηγή

kalami.net

Γιώργος Λυκομήτρος, Νέα Υόρκη

Tagged

2 thoughts on “Γραμματόσημα των ταχυδρομείων ΗΠΑ, που περιλαμβάνουν το Άργος και το Ναύπλιο

Comments are closed.