1ο ΕΠΑΛ Άργους, ελπίδα για το αύριο

Οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ μαθαίνουν

την ιστορία, τη γλώσσα και την αισθητική του κινηματογράφου.

 

 

 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα στη δουλειά τους

 

Δημιουργούν δικές τους ταινίες που στη συνέχεια τις παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους και όχι …μόνο. Μάλιστα έχουν βραβευτεί για αυτές από το υπουργείο Παιδείας και από τον όμιλο UNESCO.
Αφιερώνοντας πολλές ώρες, μοιράζονται τις ανησυχίες τους, τις αγωνίες τους με τους καθηγητές τους στα εργαστήρια του σχολείου τους σκαρώνοντας ταινίες. Πρώτα διαμόρφωσαν έναν χώρο του εργαστηρίου από αποθήκη σε στούντιο ψηφιακής ηχογράφησης και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Πρώτη ταινία «Η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού», μια ταινία που περιγράφει την πορεία του τραγουδιού από το 1896 έως σήμερα.
Η ταινία βραβεύτηκε στους περιφερειακούς αγώνες Πελοποννήσου ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Επίσης τιμήθηκε με έπαινο από τον όμιλο UNESCO. Παρουσιάστηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2007 σε μια ξεχωριστή βραδιά – συναυλία στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Αργους, όπου τιμήθηκε ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Σπανός για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.

Δείτε μερικές από τις ταινίες τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ ΣΤΟ mp3

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΟ 1896 ΚΑΙ ΦΘΑΝΕΙ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ..
ΑΦΗΓΗΣΗ ΧΡΥΣΑ ΟΡΦΑΝΟΥ.

 

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ “Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ”

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 1ου ΕΠΑΛ & ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ.

 

Φέτος ο Hλεκτρονικός τομέας του ΕΠΑΛ Αργους συμμετέχει στο φεστιβαλ ταινιων Camera Zizanio 2011 με τρεις ταινιες.

 

ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ (ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ Κ. ΧΩΜΑΤΑ)

Μία ταινία-αφιέρωμα στην μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια, δημιουργία μαθητών, με πολύ νοσταλγία για τους μεγαλύτερους και συγκίνηση για τους νεότερους. Μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της εποχής των Μπουάτ, που χρωμάτισε με την μοναδική φωνή και λυρισμό της, η Καίτη Χωματά, συναντήθηκαν σε αυτή την ταινία των μαθητών του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ & 1ου ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ με τίτλο: «ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΙ». Ξετυλίγεται στα μάτια όλων, ο μαγικός κόσμος των Μπουάτ, των αρχών της δεκαετίας του 60, όπου μεσουρανούσε η μεγάλη ερμηνεύτρια και είχαν σημασία τα συναισθήματα και οι αξίες. Προβλήθηκε στις 14 Μαϊου στην συναυλια αφιέρωμα για την Καίτη Χωματά που πραγματοποιήθηκε στο Μπουσουλοπούλειο θέατρο Άργους.


ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ & ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ


ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ & ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ. ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΑΦΗΓΗΣΗ: ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Επί έναν περίπου αιώνα η Ελλάδα έστελνε μετανάστες σε άλλες χώρες, μακρινές και κοντινές. Από γενιά σε γενιά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες και με μόχθο διέγραψαν μια αξιοζήλευτη πορεία. Τα τελευταία βέβαια χρόνια παρατηρείται το αντίστροφο φαινόμενο. H Ελλάδα είναι πια χώρα υποδοχής μεταναστών, στους οποίους οφείλει μεγάλο μέρος της ανάπτυξής της.
Ομάδα έργου: Γιαννακόπουλος Γιώργος, Ελευθερίου Παναγιώτης, Καλατζής Χαράλαμπος, Λίτσης Αλέκος, Μπεκιάρης Μάριος, Μπιλιώνη Ελένη, Παναγόπουλος Δημήτρης, Παπανικολάου Έλσα, Φέζκα Όλτι (μαθητές) Πιστεύος Νίκος, Τσίγκας Ηλίας, Δέδες Κώστας, Λιγομίτης Γερασιμος και Προδρομίδου Κατερίνα (καθηγητές).

Η ιστοσελίδα του ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΕΔΩ

Πηγή

argolikeseidiseis.blogspot.com

 

Tagged ,