Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα
και Υγροτόπου Μουστού

 

 

 

 

Πάρνωνας

 

Τα τελευταία χρόνια έχω πάει αρκετές φορές στον υγρότοπο του Μουστού και μάλιστα Φθινόπωρο και Άνοιξη είναι μαγευτικός.

Φέτος όμως για πρώτη φορά επισκέφθηκα τα χωριά της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας και γνώρισα χωριά, όπως το Καστρί, ο Άγιος Πέτρος αλλά και η Καστάνιτσα. Εκεί είδα και γνώρισα τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού. Είδα νέους ανθρώπους να μιλάνε με αγάπη για τον τόπο τους, και συμμετέχουν με έργα στην ανάδειξή του.

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού είναι αρμόδιος για την διατήρηση, την προστασία και την διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού. Ιδρύθηκε το 2002 και συστάθηκε το 2003.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τις αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης

 

Στην ιστοσελίδα του Φορέα διαχείρισης fdparnonas.gr μπορείτε να διαβάσετε πολλά πράγματα

για τα Αξιοθέατα της περιοχής

τους Αρχαιολογικούς & ιστορικούς τόπους

τα μοναστήρια

προτεινόμενες διαδρομές

την παράδοση

τα τοπικά προϊόντα

αλλά και τη διαμονή σας.

Αξίζει να επισκεφθείτε τα χωριά Άγιος Πέτρος & Καστάνιτσα

Αν φτάσετε εκεί, μπορείτε να επισκεφθείτε και το χωριό Καρυές που ανήκει στο νομό Λακωνίας στα όρια με το Νομό Αρκαδίας. Από τις Καρυές έχουν πάρει το όνομά τους και οι Καρυάτιδες, το μνημείο των οποίων βρίσκεται στο Ερέχθειο και ομοίωμα του υπάρχει στο  χωριό.

Η περιοχή είναι κοντά μας (περίπου 60 με 70 χλμ) με ένα κόστος σε βενζίνη 25 € και θαυμάζοντας το ωραίο τοπίο μπορείτε να κάνετε και ένα πικ-νικ με τη παρέα σας. Είμαι σίγουρος πως θα περάσετε υπέροχα. Δοκιμάστε το!

 

 

 

Tagged ,