Κοινωνικό Φροντιστήριο & Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ναύπλιο

Ξεκινούν οι εγγραφές για το κοινωνικό Φροντιστήριο

Ξεκινούν από τις 3 Σεπτεμβρίου 2012 οι εγγραφές στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» για μαθητές Γυμνασίου –Λυκείου, που θα λειτουργήσει ο Δήμος Ναυπλιέων με τη συνεργασία εθελοντών Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, με σκοπό την μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό – οικονομικά προβλήματα. Το «Κοινωνικό Φροντιστήριο» Ναυπλίου προσφέρει ενίσχυση σε βασικά, αλλά και ειδικά μαθήματα όπως οι ξένες γλώσσες ή το γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Γραμματεία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου (οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.nafplio.gr
Παράλληλα, ο δήμος απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Κάνοντας κλικ ΕΔΩ μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος ύστερα από συνάντηση με τους φαρμακοποιούς του δήμου Ναυπλιέων γνωστοποίησε την πρόθεση του να ξεκινήσει τις ενέργειες που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου. Στην προσπάθεια αυτή, ο δήμαρχος ζήτησε τη συμπαράσταση και την ενεργή στήριξη όλων των φαρμακοποιών του δήμου, κάτι που βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από την πλευρά των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, αφού δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το νέο θεσμό, με όλες τους τις δυνάμεις.