Ναύπλιο, Αγαπημένος αστικός προορισμός…

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων,  ης 26ης PHILOXENIA και της 1ης HOTELIAExpro & Clean, απονεμήθηκαν και τα βραβεία τουρισμού «PhiloxeniaTourismAwards», που έχουν σαν στόχο την ανάδειξη των δημοφιλέστερων προορισμών, τους οποίους επιλέγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες και απονέμονται μετά από ανοικτή, διαδικτυακή ψηφοφορία, την οποία διοργάνωσε για 5η χρονιά η HELEXPO.

Στα φετινά βραβεία υπήρχε μια καινοτομία: Μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών κάθε κατηγορίας απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στον προορισμό που παρουσίασε τη μεγαλύτερη δυναμική και αύξηση στις προτιμήσεις όσων ψήφισαν για τα “Philoxenia Tourism Awards”. Έτσι ανακηρύχθηκε ο “Ανερχόμενος Προορισμός του 2010″ μεταξύ των πέντε δημοφιλέστερων προορισμών και ανάμεσα στις άλλες και στη κατηγορία  “Αγαπημένος αστικός προορισμός”. Σε αυτή τη κατηγορία πρώτος δημοφιλέστερος προορισμός ήταν το Ναύπλιο… ενώ τον προηγούμενο χρόνο ήταν στη πέμπτη θέση…

η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα argonafplia.gr

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα είναι:

Είναι, λοιπόν, καιρός ο Δήμος Ναυπλίου να αναπτύξει μια πολιτική για το τουρισμό που να αναδείξει την πόλη μας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, γιατί καλά είναι τα βραβεία (τα οποία έρχονται και παρέρχονται) αλλά πρέπει να υπάρξει και ένα υπόβαθρο που θα διατηρήσει τη πρωτιά.

Τα βραβεία για το 2009 ήταν:

Διαβάστε δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα του Κ. Καράπαυλου για το τουρισμό στη πόλη του Ναυπλίου

 

One thought on “Ναύπλιο, Αγαπημένος αστικός προορισμός…

Comments are closed.