Δημόσια και ανοικτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Καραθώνα.

Επιστολή της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων  κ. Αναγνωσταρά.

 

«ΝΑΥΠΛΙΟ, Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ»

Ναύπλιο, 19-5-2011

 

Προς: Τον Κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά

Δήμαρχο Ναυπλιέων

 

Κε Δήμαρχε

 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας της 16-5-2011, ενημερώσατε το σώμα ότι βρίσκονται στα χέρια σας τοπογραφικά και άλλα έγγραφα της σχεδιαζόμενης από τα Ε.Τ.Α. «αξιοποίησης» της Καραθώνας, από τα οποία μάλιστα προκύπτει ότι εκχωρούνται στο Δήμο μας 38 στρέμματα.

Εμείς, ως δημοτική παράταξη, έχουμε από ετών και στην παρελθούσα Δημαρχιακή σας θητεία, τοποθετηθεί υπεύθυνα για το μέλλον του πολύπαθου αυτού χώρου, με τη θέση μας να ληφθούν από το Δήμο ήπια μέτρα παρέμβασης με τη δημιουργία αθλητικού και περιβαλλοντικού πάρκου, με την επιπρόσθετη δημιουργία εστιατορίου και Camping. Επίσης δεν αποκλείουμε ως βάση συζήτησης και τα προβλεπόμενα από την παλαιά Προγραμματική σύμβαση Δήμου, ΕΟΤ και Ν.Τ. Αργολίδας, επικαιροποιώντας τα προς την κατεύθυνση πάντοτε της ήπιας ανάπτυξης, προτάσεις που σε κάθε περίπτωση θα προϋποθέτουν την άμεση απομάκρυνση του ΧΑΔΑ.

Σε αντίθεση με τις θέσεις μας που υπεύθυνα και δημόσια εκφράσαμε, ούτε η παράταξή σας ούτε και οι λοιπές δημοτικές παρατάξεις κατέθεσαν συγκεκριμένες θέσεις κι έτσι ουδέποτε αποφασίσθηκε από το κυρίαρχο Δημοτικό Συμβούλιο και το Ναυπλιακό λαό, πως θέλουμε την εξέλιξη και ανάπλαση της Καραθώνας.

Εξ αιτίας αυτής της αδράνειας τα Ε.Τ.Α., που ορέγονται το χώρο για … τουριστική αξιοποίηση μέσω υψηλών επιχειρηματικών projects τα οποία, είναι βέβαιο ότι θα αλλοιώνουν ένα χώρο φυσικού κάλλους με σχεδιασμούς κατασκευής κτηρίων εκτεταμένης δόμησης και θα αλλάζουν τον προορισμό της παραλίας που είναι και πρέπει να παραμείνει μία λαϊκή πλαζ και χώρος αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, προχωρούν πλέον στην επίσημη (;) γνωστοποίηση των σχεδίων τους που βρίσκονται, όπως είπατε, στα χέρια σας.

Ενόψει όλων των ανωτέρω, Σας καλούμε να παρουσιάσετε σε δημόσια και ανοικτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το σύνολο του έγγραφου υλικού που σας έχει διαβιβασθεί από τα Ε.Τ.Α., να γνωστοποιήσετε δημόσια τι έχουν αποδώσει οι συζητήσεις και επαφές με τους παράγοντες αυτών, ώστε μέσω ενός διαλόγου, οι φορείς της πόλης μας, το σύνολο των δημοτών και το ίδιο το σώμα να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Κάτω από το πρίσμα αυτό, είναι αυτονόητο ότι δεν θα συμμετάσχουμε δια του εκπροσώπου και επικεφαλής της παράταξής μας δημοτ. συμβούλου Γιάννη Γκιόλα σε συγκέντρωση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, για την οποία μας απευθύνατε πρόσκληση συμμετοχής για την Τρίτη 24-5.

 

Με τιμή

Για την «Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ»

Ο επικεφαλής Δημοτικός  Σύμβουλος

 

Γιάννης  Γκιόλας

Tagged ,

One thought on “Δημόσια και ανοικτή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Καραθώνα.

Comments are closed.