Ναύπλιο, Άργος, Μυκήνες, Τίρυνθα, Επίδαυρος από τον John Fulleylove, 1906

Υδρογραφίες και ελαιογραφίες από την περιοχή μας από το βιβλίο Greece painted by John Fulleylove, 1906

Ο John Fulleylove (18 Αυγούστου 1845 – 22 Μαΐου 1908) ήταν Άγγλος καλλιτέχνης τοπίου και εικονογράφος. Αρχικά εκπαιδεύτηκε ως αρχιτέκτονας πριν γίνει καλλιτέχνης σε υδατογραφίες και ελαιογραφίες. Στο εξωτερικό ζωγράφισε τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή. Οι ακουαρέλες του εμφανίστηκαν σε πολλά ταξιδιωτικά βιβλία.

Η Αργολίδα έχει μεγάλο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Η ιστορία μας φέρνει πίσω σε μια εποχή πριν την πολιορκία της Τροίας, ενώ η ανασκαφή σε Μυκήνες και Τίρυνθα έχουν φανερώσει πολλά λείψανα και πριν από την εποχή του Ομήρου και επιβεβαιώνουν την σύνδεση Αργολίδα και Αιγύπτου.

Το Άργος και η “Λάρισα”

Στην Αργολική χερσόνησο, η οποία ήταν κάποτε η έδρα του πολιτισμού στην Ελλάδα, υπήρξε ένας αριθμός πόλεων της αρχαιότητας. Το παλαιότερο από αυτά ήταν Το Άργος, το οποίο βρισκόταν (όπως η σύγχρονη πόλη των 10.000 κατοίκων, κατοίκους) στα νοτιοδυτικά της πεδιάδας, περίπου τέσσερα και μισό μίλι από την ακτή. Η “Λάρισα”  η ακρόπολη, σχεδόν ένας κωνικός λόφος 1000 πόδια ψηλά, η οποία στέφεται τώρα με ένα μεσαιωνικό κάστρο…

Μυκήνες

Η ακρόπολη των Μυκηνών, από τα νοτιοδυτικά

Το Ναύπλιο πλησιάζοντας…

Το μεγάλο ακρωτήριο στα δεξιά, στεφανωμένο από το το κάστρο του Παλαμηδίου, έχει θέα στην πόλη της Ναυπλίας. Ο χρυσαφένιος λόφος προς τα αριστερά είναι ο αρχαία ακρόπολη της Τίρυνθας.