Τίρυνθα, Μυκήνες (φωτό)

Φωτογραφίες από την Τίρυνθα και τις Μυκήνες

“Φωτογραφικό άλμπουμ, Αίγυπτος, Ελλάδα, Αθήνα”

Άγνωστη ημερομηνία

 

 

Φωτό 1

“Το να επισκεφτείς την Πελοπόννησο είναι ένα δύσκολο, τόσο άθλια είναι τα μέσα μεταφοράς, μετακίνησης και διαμονής. Η αποβίβαση είναι στο Ναύπλιο, από όπου φτάνουμε, μετά από μισή ώρα περπατήματος, στην περιοχή της Τύρινθας. Εδώ τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία. Αριστερά είναι ένα μικρό αγρόκτημα που ιδρύθηκε από τον Καποδίστρια. Κάτω, προς τον ορίζοντα, απλώνεται ένας απέραντος και όμορφος κάμπος. Από την Ακρόπολη της Τύρινθας σώζονται τα ερειπωμένα κυκλώπεια τείχη.”

 

 

Φωτό 2

“Τα τείχη της Ακρόπολης της Τύρινθας”

 

 

Φωτό 3

“Πόρτα του θησαυροφυλακίου του Ατρέα στα περίχωρα των Μυκηνών. Αυτή η κατασκευή, κοινώς γνωστή ως Τάφος του Αγαμέμνονα, δεν είναι παρά ένας τεράστιος υπόγειος κυκλικός θάλαμος, φωτισμένος από το τριγωνικό άνοιγμα που φαίνεται πάνω από την πόρτα. Το υψόμετρο του θόλου είναι σχεδόν 14 μέτρα. Το υπέρθυρο της πόρτας είναι κατασκευασμένο από δύο τεράστιες πέτρες, η μία εκ των οποίων έχει μήκος 8 μέτρα και 6 1/2 βάθος.”

 

 

Φωτό 4

“Πύλη των Λεόντων στην είσοδο της Ακρόπολης των Μυκηνών. Ένα ανάγλυφο, που ανάγεται στους αρχαιότερους χρόνους ενός πρωτόγονου σχεδίου και αντιπροσωπεύει δύο Λιοντάρια, είναι λαξευμένο σε μια τριγωνική πέτρα ενσωματωμένη πάνω από το υπέρθυρο αυτής της πόρτας.”